Nytt system som ska underlätta bemanning inom vård och omsorg!

Viktig information angående Time Care Pool!

Vård & Omsorg i Båstads kommun har under tidiga våren köpt in Time Care Pool ( TC Pool), ett system som ska underlätta för oss i vår vikariehantering.
Detta innebär att alla som arbetar hos oss som timanställda, fast personal med flytande tid, personal som önskar högre sysselsättningsgrad osv kommer att bokas i detta system.

Bokningarna kommer i första skedet att skötas av assistenterna på respektive område men kommer efterhand att läggas ut på beställare ute i verksamheterna. Om en beställare inte klarar av att lösa ett pass, så går ansvaret för turen tillbaka till assistenten, då denna fortfa-rande har det övergripande bemanningsansvaret. På detta vis kommer assistenterna och cheferna att kunna lägga mer tid på rekrytering av ny personal, så att vi har en bra grundbeman-ning utan för mycket vakanta rader och en stabil vikariebank att kunna boka från.

TC Pool kommer att vara obligatoriskt, man kan inte välja om man vill använda det eller inte och beställaren kan endast boka pass i systemet på en tillgänglig person. Antal pass som bokas via telefon kommer att minskas kraftigt och detta kommer att säkerställa att det inte blir några missförstånd angående vilken dag, tid och plats man är bokad på. Alla som kom-mer att använda sig av systemet kommer att få utbildning i hur systemet och appen fungerar innan vi kommer att starta med TC Pool. Vår vision är att detta ska vara igång innan som-maren men märker vi att vi inte hinner få alla pusselbitar på plats innan sommaren så tar vi att uppehåll över sommaren och drar igång projektet i början av september igen.

I praktiken fungerar det så att man lägger in sig som tillgänglig de dagar och tider man kan arbeta och vi bokar in personal på de pass som behöver bemannas. Bokningen går direkt in i Personec P/Självservice så personalen ska själv inte lägga in sina arbetspass i Självservice. Detta innebär givetvis att alla parter måste ta ett stor ansvar för sitt område. Tillgängligheten kan när som helst ändras via dator eller en app som man laddar ner på sin mobiltelefon och man får dessutom en sms-avisering som talar om vilken dag, tid och plats man är bokad på.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Båstads kommun har som mål att vård och omsorg ska vara en av Sveriges 10 bästa år 2018, ett mål vi ständigt arbetar för att nå. Bloggen är ett verktyg för att informera och skapa öppenhet till allmänheten.

Om

Min profilbild