Synpunkt/Klagomål

Synpunkter/Klagomål
Vård och omsorg har under sista veckan fått in flera synpunkter kring bemanning inom hemvården och vård och omsorgsboende. Vård och omsorg tackar för synpunkterna, de är viktiga för vårt kvalitetsarbete inom verksamheten. Alla synpunkter besvaras enligt de rutiner som Båstad kommun har, av Socialt ansvarig socionom Ingrid Pettersson, tyvärr kan vi inte besvara de som kommit under sista veckan eftersom de är anonyma. Vård och omsorg väljer därför att besvara synpunkterna på hemsidan och på bloggen för att allmänheten.
Båstad kommun har ett resursfördelningssystem, där varje insats ger en schablonsersättning. Alla insatser inom hemvården är beviljade av myndighetsenheten, alla insatser ger en schablonersättning som är uträknad utifrån de insatser som hemvårdens personal utför. Denna schablonersättning är även jämförd med närliggande kommuner för att säkerställa att den likvärdig. Inom vård och omsorgsboende skall samma system med detaljerade beslut införas under våren enligt beslut från Socialstyrelsen, vilket gör att vård och omsorg kan börja arbeta med resursfördelningssystem även på våra vård och omsorgsboende. Alla insatser som inte blir utförda ska rapporteras i vårt avvikelsesystem, detta gäller såväl läkemedelshantering som beviljade insatser enligt Socialtjänstlagen, Sol eller Lagen om Särskilt Stöd, LSS. Vård och omsorg arbetar med varje avvikelse för att utreda varför insatsen inte blivit utförd. Därefter ses rutiner, bemanning och schemaläggning över för att säkerställa att den avvikelse som skett inte sker igen. Detta var lite kort information för att ge kunskap kring hur resursfördelingen fungerar inom vård och omsorg i Båstad.
Frågor eller synpunkter?
Hör av dig
Vård och omsorgschef Monica Ehnberg
0431-77039


Kommentarer
Postat av: Mona Källbäck

Läser med glädje allt som hänt inom Vård. och omsorg! Vilken fantastisk personal!
Jag ser fram emot att lära känna verksamheten, även om jag bara är ersättare i nämnden.
Jag vill rikta ett stort och hjärtligt tack till alla er som arbetar med våra äldre och funktionshindrade!
GOTT NYTT ÅR till Er alla
Och till Monica ett särskilt tack!
Mona Källbäck

Svar: Tusen tack för de värmande orden! Vård och omsorg är på väg!
Monica Ehnberg

2014-12-28 @ 12:37:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Båstads kommun har som mål att vård och omsorg ska vara en av Sveriges 10 bästa år 2018, ett mål vi ständigt arbetar för att nå. Bloggen är ett verktyg för att informera och skapa öppenhet till allmänheten.

Om

Min profilbild